Colac secuiesc

de cec in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 14997 vizualizari

 

Trecand pe langa covrigarie salivam la poza pusa de ei, asa ca m-am hotarat sa incerc sa vad ce iese
Ideea cu pusul pe sticla am luat-o de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 42 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 50 g ulei
  • 2 oua
  • 250 g lapte arome (rom, coaja lamaie)
  • zahar,
  • scortisoara,
  • alune

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac secuiesc:

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou. Se framanta bine si se lasa la crescut.

Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.

Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla. Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate

Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)


Daca ti-a placut reteta noastra "Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cec 1

17.05.2011, 15:29

Multumesc tuturor
LUK incearca si nu vei regreta

kisskmy 1

05.06.2012, 13:28

am vrut sa fac si eu dupa reteta asta dar am intampinat o problema : zici la un moment dat : se bat ouale cu zaharul ". care oua? in lista de ingrediente nu pomenesti de asa ceva. si mi se pare foarte putin cantitatea de lichid raportat la cantitatea de faina. iese o umiditate de nici 40 % ceea ce este foarte putin. clar nu e buna reteta. desi m-ar fi incantat ca nu are multe ingrediente

diaconta 1

05.06.2012, 13:35

kisskmy,poate o fi omis ceva la ingrediente,dar daca vrei sa faci,mie reteta Liei mi se pare foarte OK. http://www.bucataras.ro/retete/kurts-kolacs-cozonac-secuiesc-17051.html

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kurtos